dijous, 7 de novembre del 2013

Pupitres de la nostra escola a la Sagrada Família

Enguany l'Escola Sant Martí de Puigreig ha donat a la Sagrada Família 13 pupitres antics que encara es guardaven dels inicis de l'escola. Havien estat utilitzats a l'escola dels "Hermanos". S'han restaurat i han servit com a mobiliari de l'acabada d'inaugurar escola de la Sagrada Família, a Barcelona.

Les Escoles de la Sagrada Família és un edifici construït el 1909 per l'arquitecte modernista català Antoni Gaudí, situat al recinte del Temple Expiatori de la Sagrada Família. L'edifici constava de tres aules, vestíbul i capella, amb lavabos en un cos afegit a l'edifici, destinat als fills dels obrers que treballaven a la Sagrada Família. Les Escoles van patir danys importants durant la Guerra Civil. L'any 2002 l'edifici de les Escoles fou traslladat a l'exterior del temple, a la cantonada entre els carrers Sardenya i Mallorca.

Van venir a visitar l'escola en senyal d'agraïment el Sr. Esteve Camps (President de la Fundació), el Sr. Xavier Miralles (director general), el Sr. Jordi Fauli (arquitecte director) i el Sr. Ramon Espel (Cap d'obra) de la Sagrada Família. Per altra banda, han col·locat una placa a l'escola de la Sagrada Família que fa referència a la provinença puigreigenca d'aquest mobiliari.


(notícia publicada al Regio 7 dissabte dia 2 de novembre i també comunicada per Ràdio Puig-reig)