HISTÒRIA
La història de la nostra Escola comença el gener de 1945 amb l'arribada de les Gnes. Dominiques. L'Escola estava orientada a l'educació de les noies amb activitats “pròpiament femenines” com: labors, ensenyaments per a la llar, etc, paral·leles a les tasques escolars, la mecanografia i el comerç.


A l'any 1949 s'inaugura, a  pocs metres de distància, una escola per a nois amb els Gns. De la Salle. 


A l'any 1968 marxen els Gns. de la Salle, i s'encarreguen de l'educació professors seglars. Durant tres anys s'anomena “Sant Martí” l'escola dels nois i “Anunciata “ la de les noies, ambdues, però formen les Escoles Parroquials (la titularitat de l'escola és la Parròquia de Puig-reig). 


La nova Llei d'Educació de 1971, que transforma els estudis primaris en EGB, possibilita la fusió dels dos centres i comporta uns canvis: coeducació, estada fins a 14 anys a l´escola, transport escolar, menjador, etc.A partir de 1971 tenim un sol centre estructurat en dos edificis separats per una curta distància.Al 1981 s'autoritza l'obertura de la Guarderia.A l'any  2001 marxen les Gnes Dominiques. Actualment el professorat de l'escola és seglar.Actualment l´Escola té autoritzats els nivells de : Llar d´infants (0-3 anys), Educació Infantil (3-6 anys) i Educació Primària (6-12 anys).

Els trets característics de les Escola Sant Martí (nou nom a partir de novembre de 2009) són: ser una escola cristiana i catalana. En l'educació dels nostres alumnes es procura una formació integral, amb respecte i acolliment d'altres cultures. La llengua catalana s'ha utilitzat com a vehicle de comunicació i daprenentatge a l'Escola des de la implantació de l'EGB i s'han transmès altres valors culturals propis de Catalunya.

A més de les matèries pròpiament escolars, s'ofereixen un seguit d'activitats complementàries: informàtica, coral, teatre, xanques, tècniques d'estudi, jocs didàctics...

L'Escola procura també aprofitar activitats de lleure i extraescolars per donar a conèixer als alumnes l'entorn més proper i el nostre país i alhora impulsar activitats culturals en el poble: castanyada, pessebre vivent, carnestoltes, grup de xanquers, jornades culturals, fira de primavera, caminada popular, festival de fi de curs, conferències i trobades amb pares, edició d'una revista i diverses sortides.

També des de l'Escola s´organitzen cursos i xerrades per a pares.

L'Escola compta en tot moment amb la col·laboració i suport de l'AMPA.